logo

BJO lanceert eerste live jazz album in Immersive Auro-3D Sound

Brussels Jazz Orchestra en Auro Technologies kondigen de re-release aan van het album “BJO’s Finest – Live!”, het eerste live jazz album op Pure Audio Blu-Ray met Auro-3D. Het 3D formaat is in staat om de akoestische ambiance van een live concert te capteren en te reproduceren op een natuurlijke manier, met een levensecht geluid. De plaat is een volledig Belgische productie: opgevoerd door Brussels Jazz Orchestra, gemixt in Galaxy Studios (Mol) en uitgebracht met een Auro-3D mix, een Belgische technologie.

Het album BJO’s Finest – Live! bevat uitsluitende composities en arrangementen van orkestleden en werd uitgebracht ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van het orkest in 2013. De plaat werd live opgenomen in Flagey (Brussel). Het Auro-3D formaat creëert een heel nieuwe beleving van het concert, alsof je er werkelijk bij bent, en brengt de luisteraar emotioneel dichter bij de arrangementen en uitvoering van de artiesten. Uniek, ruimtelijk, begeesterend en simpelweg mooi.

bjosfinestlive

Auro-3D stapt van tweedimensionale surround sound formaten naar echte driedimensionale sound, ook Immersive Sound genoemd. Dit gebeurt door de ontbrekende en finale dimensie in geluid toe te voegen: ‘hoogte’ (voor en rond de luisteraar). De manier waarop Auro-3D deze ‘hoogtelaag’ definieert verhoogt aanzienlijk de emotionele impact van muzikale performances. Auro-3D’s unieke ‘vertikale stereoveld rondom de luisteraar’ is cruciaal in deze nieuwe en natuurlijke indringende geluidservaring.

Frank Vaganée, artistiek directeur en leider van Brussels Jazz Orchestra: “Nadat we muziek in Auro-3D hadden gehoord, waren we helemaal gewonnen voor he tidee om ons live album te remixen in dit driedimensionale formaat. We zijn erin geslaagd om de muziek zoals we die op het podium ervaren over te brengen naar de luisteraar, exact zoals we het wilden en met de hoogste kwaliteit. Het feit dat dit bovendien een volledig Belgisch project is en het eerste live jazz album in dit formaat, vormt de kers op de taart.”

Auro-3D mixen van film of muziek worden uitgebracht op standaard Blu-Ray discs. Eén file bevat zowel de 5.1 Surround als Auro9.1 codec. Auro-3D software is geïntegreerd in verscheidene consumer electronic devices, waaronder Denon en Marantz. De schijf verschijnt op 11 maart 2016.