logo

Jazz Rules met Robin Verheyen, De Beren Gieren en #25Miles

Robin Verheyen

In het wekelijkse radioprogramma Jazz Rules, op Urgent FM, is dit keer saxofonist Robin Verheyen te gast bij Dirk Roels. Verheyen heeft er een topjaar opzitten met o.a. TaxiWars en zijn eigen New York Quartet. Robin kreeg deze week dan ook de Jazzmozaiek Award op het Leuven Jazz Festival. De saxofonist uit de Kempen woont in New York. Hij praat ook over zijn klassieke projecten, zijn werk als producer en het vaderschap.

De Beren Gieren speelden vorig jaar op het Storm! Festival in Oostende. Je hoort exclusief een deel van die live set. In #25Miles, over het leven en werk van jazzlegende Miles Davis, vertelt Frederik Goossens dit keer over het eerste grote quintet van Davis, met John Coltrane, Red Garland, Paul Chambers en Philly Joe Jones. Goossens is docent jazzgeschiedenis aan het conservatorium van Gent.

Ook nieuwe muziek van het Christophe Devisscher Quartet, van het Kenny Barron Trio en van GoGo Penguin.