logo

Leuven Jazz Festival met B-Jazz International Contest

Zaterdag 12 maart start het Leuven Jazz Festival. Je kunt er onder meer naar het Dave Holland Trio, het Chris Potter Quartet, Hijaz, Stuff., Rebirth::Collective, Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra, Pomrad, Gilles Peterson, Neve & Typhoon en Black Flower.

header_2016

Naast de concerten valt er nog heel wat te beleven voor de jazzliefhebber. Zoals huiskamerconcerten met o.a. Bart Maris, Hast en Eme. Jazzfilms, jazz classes, een jazz muziekquiz en thema-ensembles van de jazzafdeling van de LUCA School Of Arts. Ze brengen hommage aan de iconen van de bebop (Frank Vagnée), aan gitarist Pat Metheny (Peter Hertmans), aan pianist Thelonious Monk (Ron Van Rossum), aan tenorlegende John Coltrane (Dré Pallemaerts) en aan Bert Joris (Jos Machtel).

Dit jaar is er opnieuw de internationale jazzwedstrijd B-Jazz van vzw Muziekmozaïek. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart kan je in OPEK de finales meemaken. Op zondag 20 maart wordt in schouwburg/30CC de winnaar bekend gemaakt en die geeft dan nog een mini-concert. Op dat moment reiken we ook de Jazzmozaïek Award 2016 uit aan Robin Verheyen. De winnaar van vorig jaar, trompettist Bart Maris, speelt die dag liefst twee sets.

jazzpeople

Nog een aanrader: in het Oogenblik in de Tiensestraat loopt van 16 tot en met 20 maart de expo Jazz People van The Jazzman. Dat is onze huisfotograaf Jos L. Knaepen. Jos fotografeert al sinds de jaren negentig jazzmuzikanten. Het lijstje van grote namen dat hij voor zijn lens haalde is, op zijn zachtst gezegd, indrukwekkend. In 2010 werd Jos Knaepen gevierd door niemand minder dan Toots Thielemans en in 2013 won hij de Sabam Muze prijs.

Hier alle informatie over het Leuven Jazz Festival.